Geldboete voor 2 bedrijfsongevallen Borssele, vrijspraak voor fataal ongeval

Rechtbank Oost-Brabant 20 september 2019, ECLI:NL:RBOBR:2019:5368 en ECLI:NL:RBOBR:2019:5372

De N.V. Elektriciteits Produktiemaatschappij Zuid-Nederland (EPZ) handelde in strijd met de Arbeidsomstandighedenwet, waardoor het kon gebeuren dat bij 2 ongevallen 4 werknemers gewond raakten. De rechtbank Oost-Brabant legt het bedrijf hiervoor een geldboete op van 125.000 euro. Van een ongeval met fatale afloop in de kolencentrale is zowel EPZ als het bedrijf waar het slachtoffer in loondienst was vrijgesproken.

Read More
Print Friendly and PDF ^

FIOD doet onderzoek naar belastingfraude met e-commerce

De FIOD heeft op woensdag 18 september een pand in de omgeving van Drachten en twee panden in de omgeving van Amsterdam doorzocht. Dit gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met omzetbelasting en valsheid in geschrift bij de invoer van goederen uit China.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Roemeense Kövesi wordt hoofd van Europees OM

De Roemeense Laura Codruta Kövesi heeft groen licht gekregen de eerste baas van het Europese Openbaar Ministerie (EOM) te worden. Donderdag ging een meerderheid van regeringsleiders van de lidstaten akkoord met haar benoeming, die al gesteund wordt door het Europees Parlement. Dit tot woede van de Roemeense regering, die de corruptiejager Kövesi wilde blokkeren en een spreekverbod oplegde.

Read More
, ,
Print Friendly and PDF ^

To disclose or not to disclose: that’s the question

Ruim een jaar geleden werd de Mandatory Disclosure-richtlijn aangenomen. Deze richtlijn verplicht intermediairs en belastingplichtigen om mogelijk fiscaal agressieve constructies te melden. Deze moeten dan binnen het bereik van de zogenaamde wezenskenmerken vallen en soms tevens voldoen aan de main benefit test. Nu, ruim een jaar later, ontbreekt het nog steeds aan duidelijke richtsnoeren omtrent de concrete interpretatie van die wezenskenmerken.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Aanvang strafzaak tegen voormalig plaatsvervangend hoofdofficier Functioneel Parket uitgesteld

In de strafzaak tegen de voormalig plaatsvervangend hoofdofficier van het Functioneel Parket in Amsterdam die verdacht wordt van het plegen van seksuele handelingen met een persoon tussen de 16 en 18 jaar tegen betaling, is een bezwaarschrift tegen de dagvaarding ingediend.

Read More
Print Friendly and PDF ^