Aaltenaar veroordeeld voor oplichting (van o.a. klanten en familieleden) & valsheid in geschrift

De Rechtbank Gelderland heeft een 49-jarige man uit Aalten veroordeeld voor oplichting, verduistering en valsheid in geschrift. Hij kreeg 21 maanden gevangenisstraf, waarvan 7 voorwaardelijk, opgelegd. De man heeft ruim 5 jaar lang verschillende klanten (waaronder familieleden) opgelicht. Hij heeft hen geadviseerd grote geldbedragen te beleggen of vast te zetten, waarbij hij hoge rentepercentages voorspiegelde. Ook heeft hij sommigen beloofd hun hypotheek af te lossen met het ingelegde geld.

In werkelijkheid gebruikte hij de hypotheekaflossing, oude dag voorziening of het spaargeld van deze klanten om financiële verplichtingen van het bedrijf te voldoen en voor privédoeleinden.

Valsheid in geschrift

Om zijn geloofwaardigheid te vergroten heeft de Aaltenaar verschillende documenten van financiële instanties nagemaakt waarbij hij de logo’s of sjablonen van die instellingen gebruikte.

Lager dan eis

De opgelegde straf is lager dan door de officier van justitie is geëist, omdat de rechtbankheeft gelet op de straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Bron: de Rechtspraak 

 

Print Friendly and PDF ^