OM eist 33 maanden cel tegen 52-jarige ‘boekhouder’ van internationale misdaadorganisatie

Het Openbaar Ministerie heeft vorige week dinsdag voor de rechtbank Rotterdam 33 maanden cel geëist tegen een 52-jarige man uit Amsterdam die terechtstaat voor de invoer van 900 kilo cocaïne uit Ecuador, het witwassen van misdaadgeld en deelname aan een criminele organisatie. Het OM en de verdediging hebben procesafspraken gemaakt.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Opsporingsdienst houdt verdachte aan voor COZO-fraude

De Opsporingsdienst van de Nederlandse Arbeidsinspectie heeft maandag een 26-jarige verdachte aangehouden vanwege vermoedelijke fraude met de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg (COZO). Deze aanhouding is een vervolg op een lopend onderzoek naar mogelijke fraude met COZO-gelden. In maart 2023 hebben in dit onderzoek al een aanhouding en meerdere doorzoekingen plaatsgevonden. Het onderzoek staat onder gezag van het Functioneel Parket.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Aanhoudingen op verdenking van NOW-fraude

Deze week zijn 3 verdachten door de Opsporingsdienst van de Nederlandse Arbeidsinspectie aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en misbruik van NOW-subsidiegelden. Daarbij is ook een doorzoeking geweest en is er beslag gelegd op vermogen, waaronder bankrekeningen en woningen.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Doorzoekingen in internationaal corruptie onderzoek

De FIOD heeft onder leiding van het Functioneel Parket op 4 september doorzoekingen verricht in een onderzoek naar corruptie. Twee ondernemingen worden verdacht van ambtelijke corruptie en valsheid in geschrift. Vier personen worden verdacht feitelijk leiding te hebben gegeven aan de verboden gedragingen van de ondernemingen. De verdachten zijn niet aangehouden. Tijdens de doorzoekingen in drie woningen en twee bedrijfspanden in Den Haag, Barendrecht en Rotterdam, is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie.

Read More
Print Friendly and PDF ^

OM eist gevangenisstraffen en beroepsverbod voor vervalsing van stukken door zorgaanbieders

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft op 4 juli voor de rechtbank in Arnhem gevangenisstraffen geëist tegen twee Apeldoorners, die als zorgaanbieders meermalen valse stukken, waaronder facturen, zouden hebben gemaakt en gebruikt. Tegen een 27-jarige man eiste het OM een gevangenisstraf van 21 maanden. Tegen zijn voormalige partner, een 25-jarige vrouw, eiste het OM een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Ook zouden beiden drie jaar lang niet meer in de zorg werkzaam mogen zijn.

Read More
Print Friendly and PDF ^