Woonbegeleidster krijgt werkstraf voor verduistering

Een 47-jarige woonbegeleidster krijgt een werkstraf van 240 uur voor het verduisteren van geld van de instelling, waar zij als woonbegeleidster werkte, en van haar cliënten. De rechtbank Den Haag legt daarnaast een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden op, met een proeftijd van twee jaar. De vrouw moet verder een schadevergoeding van 15.500 euro betalen aan de stichting bij wie ze in dienst was.

De rechtbank stelt vast dat de vrouw geld pinde van bankrekeningen van cliënten. Van de gepinde bedragen hield zij eerst een deel voor zichzelf. Na verloop van tijd ging zij de gehele, gepinde geldbedragen voor zichzelf houden. Zij had hiervoor geen toestemming. Ook heeft ze geld gestolen uit de groepskas en de algemene kas van de instelling.

De vrouw was vanaf medio 2009 als woonbegeleidster werkzaam bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke opvang. De directeur van de stichting heeft haar in 2011 ontslagen toen hij achter de verduistering kwam en heeft aangifte bij de politie gedaan.

Print Friendly and PDF ^