Veroordeling van vier natuurlijke personen en een rechtspersoon vanwege de import van illegaal vuurwerk, het opslaan en voorhanden hebben

De Rechtbank Noord-Nederland heeft op 17 december 2015 vier personen en een rechtspersoon veroordeeld vanwege de import van illegaal vuurwerk, het opslaan en het voorhanden hebben daarvan.

Verdachten waren betrokken bij de grootschalige invoer, opslaan en voorhanden hebben van illegaal vuurwerk, dat werd opgeslagen in een loods op een industrieterrein te plaats 1 met in de nabijheid chemische bedrijven. Daarnaast werd een deel opgeslagen in een container te plaats 2. Een van de verdachten is, naast illegaal vuurwerk, tevens veroordeeld voor wapenbezit, omdat hij in zijn auto en in zijn kantorenpand diverse geladen revolvers voorhanden had.

Een verdachte werd alleen voor het voorhanden hebben van een wapen in zijn woning veroordeeld tot 48 dagen gevangenisstraf en een boete van € 1000.

Een verdachte werd vanwege het verzorgen van de transporten veroordeeld tot 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden met een proeftijd van 3 jaar.

Een verdachte, die tevens de feitelijk leidinggever was van de rechtspersoon, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar en een geldboete van € 10.000.

De rechtspersoon werd veroordeeld tot een geldboete van € 15.000.

Een verdachte werd vanwege zijn betrokkenheid bij het illegale vuurwerk veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

Een verdachte werd veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar, voor het voorhanden hebben en opslaan van illegaal vuurwerk en het voorhanden hebben van diverse geladen revolvers.

Lees hier de volledige uitspraken:

 

Print Friendly and PDF ^