Veroordeling belastingadviseur wegens doen van onjuiste aangiften IB door ten onrechte aftrekposten voor specifieke zorgkosten op te nemen

Rechtbank Midden-Nederland 28 september 2015, ECLI:NL:RBMNE:2015:7075 Verdachte heeft zich gedurende een aantal jaren schuldig gemaakt aan belastingfraude. Hij heeft opzettelijk in de aangiften inkomstenbelasting van zijn klanten aftrekposten, waaronder dieetkosten, opgenomen zonder dat deze nader onderbouwd kunnen worden. Ook heeft hij in zijn eigen aangifte inkomstenbelasting de inkomsten die hij ontving voor het doen van deze aangiften niet opgegeven bij de belastingdienst.

Alles afwegend acht de rechtbank een gevangenisstraf voor de duur van 10 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaren passend en geboden.

Ook zal aan verdachte de bijzondere voorwaarde worden opgelegd dat hij gedurende deze proeftijd - direct of indirect - voor derden geen belastingaangiften mag doen, en ook geen daarmee verband houdende belasting(advies)werkzaamheden voor derden mag verrichten.

Lees hier de volledige uitspraak.

 

Print Friendly and PDF ^