Ondernemer uit Oosterbeek veroordeeld wegens o.a. belastingfraude

Rechtbank Gelderland 22 september 2016, ECLI:NL:RBGEL:2016:5117

Een 56-jarige ondernemer uit Oosterbeek is op 22 september door de Rechtbank Gelderland veroordeeld voor valsheid in geschrifte, belastingfraude en het voorhanden hebben van een vuurwapen en munitie. De man krijgt een gevangenisstraf van 22 maanden opgelegd. Om te voorkomen dat de ondernemer in de toekomst opnieuw de fout in gaat mag de man, als hij binnen nu en 2 jaar wederom in de fout gaat, 2 jaar lang zijn beroep van bestuurder van een rechtspersoon niet uitoefenen.

Afspraak met Belastingdienst over terugbetaling

De ondernemer heeft zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrift en belastingfraude. Hij heeft kosten voor de bouw van zijn privéwoning laten factureren aan zijn vennootschappen. De kosten zijn vervolgens door deze vennootschappen betaald, waardoor hun omzet is gedaald. Dit heeft geleid tot onjuiste belastingaangiften bij de vennootschappen en bij de ondernemer in persoon. De omvang van de belastingfraude is, zo heeft de rechtbank vastgesteld, in ieder geval 800.000,- euro. De ondernemer heeft inmiddels afspraken gemaakt met de Belastingdienst over terugbetaling van het ontstane nadeel.

Vuurwapen en munitie

Bij het onderzoek zijn in de garage bij het woonhuis van de ondernemer door de politie ook een vuurwapen en munitie gevonden.

Geldboetes

Eén van de vennootschappen moet een geldboete van 30.000,- euro betalen. De andere twee vennootschappen moeten een geldboete van 250.000,- euro betalen.

Lees hier de volledige uitspraak. 

 

 

Print Friendly and PDF ^