Kassamedewerkster Steenderen veroordeeld voor verduistering met Lotto/Toto weddenschappen

De rechtbank veroordeelde een 56-jarige kassamedewerkster uit Steenderen voor verduistering in dienstbetrekking. Zij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en werkstraf van 140 uur opgelegd. 

De vrouw had een baan als kassamedewerkster en sloot in de periode van 1 januari 2015 tot en 31 mei 2015 onder werktijden vele Lotto/Toto weddenschappen af zonder hiervoor te betalen. Haar inzet per weddenschap lag tussen de 25 en 200 euro. Als de weddenschap in de prijzen viel, incasseerde zij het prijzengeld. De kosten van de door de vrouw afgesloten weddenschappen werden door Lotto/Toto in rekening gebracht bij de aangever. Dit liep in de tienduizenden euro’s. De vrouw heeft daarmee niet alleen het door de aangever in haar gestelde vertrouwen beschaamd, maar hem ook financieel zeer ernstig benadeeld.
 

Hogere straf

De officier van justitie eiste een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden met bijzondere voorwaarden en een werkstraf van 100 uur. De opgelegde straf is daarmee hoger dan de eis van de officier. De reden hiervoor was de lange periode van de verduistering en de grote financiële schade voor de aangever. Om de kans op herhaling in te perken moet de vrouw zich ook aan bijzondere voorwaarden houden. Zo moet zij zich onder meer laten behandelen.
 

Schadevergoeding van 50.000 euro

De vrouw moet daarnaast een schadevergoeding van 50.000 euro aan de aangever betalen. Tot slot vond de rechtbank dat de vrouw wederrechtelijkvoordeel heeft genoten. Dit bedrag werd door de rechtbank vastgesteld op ruim 37.000 euro. De vrouw moet dit bedrag aan de Staat betalen.
 

Lees hier de volledige uitspraken: 

 

Print Friendly and PDF ^