Gevangenisstraf voor valsheid in geschrift en pogingen tot oplichting. Vrouw probeerde bankpassen te verkrijgen van bedrijven van een ander.

De rechtbank vindt bewezen dat een 50-jarige vrouw uit Rotterdam zich schuldig heeft gemaakt aan twee pogingen tot oplichting van de Rabobank. Bij twee filialen van deze bank, in Nijmegen en in Putten/Ermelo, heeft zij geprobeerd om bankpassen te verkrijgen van bedrijven van een ander. Met een vals rijbewijs heeft zij zich voorgedaan als bestuurder van deze bedrijven en heeft zij geprobeerd afspraken te maken met de bank.

Ook heeft zij voor één bedrijf op naam van de echte bestuurder volmachten getekend. Omdat de Rabobank de vrouw niet vertrouwde – haar stem leek niet op de stem van de echte bestuurder van het bedrijf – heeft de bank de politie ingeschakeld en is de vrouw aangehouden.

Koopverslaving en schulden

De rechtbank heeft vastgesteld dat de vrouw laagbegaafd is, lijdt aan een koopverslaving en veel schulden heeft. De rechtbank legt haar een gevangenisstraf op van 12 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk.

De rechtbank bepaalt daarbij dat de vrouw een behandeling tegen haar koopverslaving moet ondergaan. De vrouw komt onder toezicht van de Reclassering te staan.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Bron: de Rechtspraak

 

Print Friendly and PDF ^