FIOD houdt Haags echtpaar aan in onderzoek naar belastingfraude met geschat nadeel van 2 miljoen euro

Op 30 mei heeft de FIOD, onder leiding van het Functioneel Parket, een 66-jarige Hagenaar en zijn 64-jarige vrouw aangehouden. Ze worden verdacht van het opzettelijk doen van onjuiste aangiften omzetbelasting voor hun uitzendbureau, schoonmaakgroep en administratiekantoor.

De woning van het echtpaar in Den Haag en diverse bedrijven van de schoonmaakgroep zijn doorzocht. Naast de administratie en digitale gegevensdragers is een Porsche Cayenne inbeslaggenomen en afgevoerd. Eveneens zijn schilderijen, geld en sieraden, waaronder een tientallen dure horloges in beslag genomen

De FIOD is het strafrechtelijk onderzoek gestart na controles door de Belastingdienst. De Belastingdienst had vraagtekens bij de aangiften omzetbelasting van het uitzendbureau. De aangiften waren ingediend door een aan het uitzendbureau verbonden administratiekantoor. Reden voor de Belastingdienst om daar een controle uit te voeren en ook bij een schoonmaakgroep die eveneens aan het uitzendbureau is gelieerd. Bij alle bedrijven werden mogelijke onrechtmatigheden geconstateerd. De Belastingdienst heeft berekend dat de staatskas over de periode 2011 tot en met heden vermoedelijk ruim € 2 mln is misgelopen.

 

Bron: FIOD 

 

 

Print Friendly and PDF ^