Doorzoekingen en aanhouding in onderzoek naar faillissementsfraude bij taxibedrijf

De FIOD heeft woensdag twee woningen in Den Haag en een bedrijfspand in Amsterdam doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket naar faillissementsfraude bij een taxibedrijf in Den Haag. Een 41-jarige man is aangehouden.

De verdenking is dat de 41-jarige man in 2012 circa 30 taxi’s heeft onttrokken aan de boedel van zijn bijna failliete taxibedrijf. Er was geen administratie bijgehouden. De schuldeisers bleven na het faillissement met lege handen achter. De curator deed aangifte van faillissementsfraude.

Het vermoeden is dat de verdachte met de aan de boedel onttrokken taxi’s een nieuw taxibedrijf is gestart in de regio Amsterdam. Ook hier zou er geen deugdelijke administratie worden gevoerd: er zijn geen of onvolledige weekstaten, rittenstaten en urenadministratie. De verdenking is dat een deel van de ritten zwart wordt gereden.

Gezamenlijke actie

Bij de actie van de FIOD en het OM werd samengewerkt met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Belastingdienst en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De ILT heeft kennis en expertise geleverd over de taxibranche. De Belastingdienst heeft aanslagen opgelegd. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op duizenden euro’s contant geld en de inboedel van een woning. Daarnaast is administratie in beslag genomen.

Bron: Rijksoverheid

Print Friendly and PDF ^