Compliance in het financieel toezichtrecht

Het financiële toezichtrecht kent groot belang toe aan een beheersbare en integere bedrijfsvoering door financiële ondernemingen en trustkantoren. De compliancefunctie en de compliance officer vervullen daarbij een belangrijke rol. In deze bundel gaan diverse auteurs in op deze rol. Deze auteurs belichten de compliancefunctie en de compliance officer vanuit verschillende invalshoeken: het financieel toezichtrecht, het civiele-, bestuurs- en strafrecht. De auteurs zijn werkzaam bij de rechterlijke macht, de advocatuur, de compliancepraktijk en de AFM.

Klik hier voor het bekijken van de inhoudsopgave en lees hier het eerste hoofdstuk.

In Compliance in het financieel toezichtrecht komt een keur van onderwerpen aan bod; onder andere een aantal algemene beschouwingen over de taken van de compliance officer en de aard van de compliancefunctie, de three lines of defence en de poortwachterfunctie van trustkantoren. Ook komen de informatieverstrekking door de compliance officer aan de AFM en DNB, consequenties van non-compliance, publicaties van boetes en de compliancefunctie in het financiële strafrecht aan de orde.

De vele ontwikkelingen op het gebied van compliance en financieel toezicht hebben geleid tot het uitbrengen van een tweede, geheel herziene druk. Dit boek is door de verscheidenheid aan auteurs een aanwinst voor iedereen die werkzaam is op het gebied van compliance.

Dit boek is een uitgave van het Kenniscentrum Financieel en Economisch Recht van de Rechtbank Rotterdam en het Kenniscentrum Fraude van het Gerechtshof Amsterdam.

Praktische Informatie

    • Redacteur: mr. Chris Beuze, mr. Michel Jurgens, mr. dr. Rogier Stijnen
    • Druk 2
    • ISBN 9789013120554
    • Verschijningsdatum 09 okt 2014
    • Aantal pagina's 180

Klik hier om het boek te bestellen via Kluwer.

Print Friendly and PDF ^