Aanhoudingen in onderzoek naar fraude met verontreinigde grond

Het regionaal milieuteam van de politie-eenheid Oost-Nederland heeft op maandag 19 en woensdag 21 mei vijf verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van fraude met verontreinigde grond. De verdachten sturen binnen hun bedrijf op de verwerking van grond dan wel hebben de controle over de grondzaken.

Het onderzoek richt zich tegen een tweetal Gelderse bedrijven. Beide bedrijven handelen onder andere in grond en men wordt ervan verdacht verontreinigde grond zodanig te hebben gemengd met andere grond, dat dit weer bruikbaar was.

Een derde bedrijf uit Zuid-Holland houdt zich bezig met de controle op de grondzaken van deze bedrijven. De aangehouden verdachten zijn werkzaam voor of namens deze bedrijven.

Gecombineerd onderzoek

Het betreft een gecombineerd onderzoek van de politie Oost-Nederland en buitengewoon opsporingsambtenaren van Rijkswaterstaat. Het onderzoek staat onder leiding van de officier van justitie van het Functioneel Parket in Zwolle.

Administratie in beslag genomen

In september 2013 werden ten behoeve van dit onderzoek al doorzoekingen verricht, waarbij administratie in beslag werd genomen in Doetinchem, Lichtenvoorde, Zutphen en Opheusden.

Bron: Politie.nl

Print Friendly and PDF ^