Zesde Themadag Cybercrime Gerechtshof Den Haag

Op het gebied van cybercrime moet rekening gehouden worden met een toename van complexiteit, aantal en omvang van zaken, alsmede het aantal slachtoffers en de economische schade. De Rechtspraak investeert dan ook in de kennis en deskundigheid op dit gebied. Om rechtspraakmedewerkers bij te praten op het gebied van cybercrime organiseerde 'De Kennisgroep Cybercrime' van het Gerechtshof Den Haag op 29 april de zesde Themadag Cybercrime in Eye In Amsterdam.

Sprekers

Tijdens de themadag kwamen deskundigen van onder meer Europol, de landelijke politie , het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de Universiteit Tilburg aan het woord over de laatste ontwikkelingen op het gebied van computercriminaliteit, opsporing en data-onderzoek.

Floor Jansen, adviseur Team High Tech Crime Landelijke Politie, kwam aan het woord over de trends op het gebied van computercriminaliteit. Lars van Mulligen vertelde namens Europol meer over digitale valuta en in het bijzonder over de bitcoin.  Bert-Jaap Koops, hoogleraar aan de Universiteit Tilburg, nam betrokkenen mee in de thema's digitalisering & opsporing. Harm van Beek sloot de dag af met informatie over de wereld van het data-onderzoek. Aan bod kwamen onder meer de methode "Hansken" die NFI voor data-onderzoek toepast.

Kenniscentrum Cybercrime

Het Kenniscentrum Cybercrime van Gerechtshof Den Haag heeft als taak om rechters en juridisch medewerkers in het hele land te informeren over de jurisprudentie, wet- en regelgeving en literatuur op het gebied van cybercrime, digitale opsporing en digitaal bewijs.

Print Friendly and PDF ^