Vooroordeling wegens flessentrekkerij

Rechtbank Overijssel 17 juni 2013, LJN CA3835

De rechtbank acht bewezen dat verdachte tussen 1 januari 2011 en 31 maart 2012 er een gewoonte van maakte om samen met een medeverdachte op brutale wijze bij bedrijven in de regio Twente goederen te kopen zonder van plan te zijn deze ooit te betalen. Hierbij werd gebruik gemaakt van een speciaal voor dit doel opgerichte B.V. De verdachte maakte hierbij gebruik van een gefingeerde naam.

Er was sprake van een vooropgezet plan waarbij verdachte puur voor zijn eigen financiële gewin heeft gehandeld en klaarblijkelijk geen moment heeft stil gestaan bij de financiële- en andere gevolgen van zijn handelen voor de slachtoffers. Zo’n financiële strop komt in een tijd van economische neergang extra hard aan. De rechtbank rekent verdachte zwaar aan dat hij daaraan volkomen voorbij is gegaan.

Ook heeft verdachte, terwijl hij door een verbalisant als bewaarder was aangesteld, goederen aan het beslag onttrokken. Ook dat getuigt van weinig respect voor de belangen en de autoriteit van anderen.

Verdachte wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 133 dagen waarvan 90 dagen voorwaardelijk, plus een taakstraf van 200 uur. Ook moet hij gedupeerde bedrijven een schadevergoeding betalen.

Lees hier de volledige uitspraak.

Print Friendly and PDF ^