Verdachte aangehouden voor handel met gevaarlijk stoffen

Het milieuteam van Politie Midden heeft vorige week woensdag een 32-jarige verdachte uit de Noordoostpolder aangehouden die wordt verdacht van handel in gevaarlijke en explosieve stoffen. De man is vandaag door de rechter-commissaris in Utrecht voor veertien dagen in bewaring gesteld.

In en rondom het huis van de verdachte in een woonwijk in Marknesse en in een loods in de Noordoostpolder zijn kruit en grondstoffen aangetroffen. Deze grondstoffen kunnen gebruikt worden om vuurwerk mee te maken. In de loods is ongeveer 2000 kilo aan gevaarlijke stoffen aangetroffen; in en om het huis van de 32-jarige man tientallen kilo's. Op beide locaties is ook illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen. Het vermoeden is dat de verdachte de grondstoffen en gevaarlijk stoffen te koop aanbood via internet en per post naar kopers opstuurde.

De Inspectie Leefomgeving en Transport verleent bijstand in dit onderzoek. Tijdens de doorzoekingen zijn de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ter ondersteuning gekomen voor het nemen van monsters en het afvoeren van de aangetroffen stoffen. De EOD heeft de explosieve stoffen en het illegaal vuurwerk gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Bij de doorzoekingen zijn ook computers en administratie in beslag genomen.

Bron: OM

Print Friendly and PDF ^