Verdachte aangehouden voor fraude met toeslagen

De FIOD heeft afgelopen dinsdag een 52-jarige man uit Dordrecht aangehouden die vermoedelijk voor tienduizenden euro's heeft gefraudeerd met toeslagen. De man wordt ervan verdacht dat hij ten onrechte ruim 160.000 euro aan huur- en zorgtoeslagen heeft aangevraagd. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Rotterdam en voor 14 dagen in bewaring gesteld. Uit het onderzoek, onder leiding van het Functioneel Parket, komt naar voren dat de verdachte sinds 2011 huur- en zorgtoeslagen zou hebben aangevraagd voor mensen die via hem een woonruimte of postbusadres huurden. Vermoedelijk liet hij de toeslagen op eigen rekeningen storten. De huurders wisten waarschijnlijk niet dat op hun naam toeslagen werden aangevraagd bij de Belastingdienst.

De FIOD heeft dinsdag beslag gelegd op bankrekeningen van de verdachte. Het beslag is gelegd om de financiële schade zoveel mogelijk te kunnen verhalen op de verdachte.

De man uit Dordrecht is in juli 2010 aangehouden op verdenking van fraude via een soortgelijke werkwijze. Het nadeel in die zaak wordt geschat op 289.000 euro. De verdachte moet zich in die zaak nog verantwoorden voor de rechtbank.

 

Bron: OM

Print Friendly and PDF ^