Vacature: Medewerker(s) wetenschappelijk bureau sectie straf, Hoge Raad

Werken voor het wetenschappelijk bureau is een hoogwaardige juridische functie. Je werkt voor een van de raadsheren of advocaten-generaal van de strafkamer van de Hoge Raad respectievelijk het daaraan verbonden parket. De kern van het werk is het schrijven van concept-conclusies of concept-uitspraken op basis van het daarvoor benodigde, door jou verrichte, juridisch onderzoek. In voorkomende gevallen stel je notities op over zaaksoverstijgende (rechts)vragen.

De door jou opgestelde stukken bespreek je met de advocaat-generaal of raadsheer voor wie je werkt. Zo ben je nauw betrokken bij de totstandkoming van de conclusies of arresten over de diverse, belangrijke rechtsvragen die aan de Hoge Raad worden voorgelegd. Uitgangspunt is dat je tijdens het dienstverband bij het wetenschappelijk bureau een periode voor de strafkamer en een periode voor het parket werkzaam bent. Vermelding verdient dat je binnen het wetenschappelijk bureau samenwerkt met een team van getalenteerde, strafrechtelijk geïnteresseerde collega’s met uiteenlopende professionele achtergronden. Dat maakt het wetenschappelijk bureau een inspirerende werkomgeving. Binnen de organisatie heerst een informele en betrokken sfeer.

Functie-eisen

Je hebt een voltooide opleiding Nederlands recht en beschikt over kennis van en inzicht in het strafrecht. De Hoge Raad is geïnteresseerd in zowel sollicitanten met relevante praktijkervaring (bijvoorbeeld als advocaat(-stagiaire) of als stafjurist bij een gerecht), als kandidaten met een andere, bijvoorbeeld wetenschappelijke, achtergrond.

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Interesse

Belangstellenden kunnen hun sollicitaties, inclusief curriculum vitae en cijferlijst, tot 9 mei 2022 sturen naar vacature@hogeraad.nl, t.a.v. het hoofd wetenschappelijke, juridische en administratieve ondersteuning de heer W.R. Noordhoek Hegt, onder vermelding van vacature WB straf. Het bijvoegen van één of enkele door jou geschreven juridische stukken wordt gewaardeerd.

De sollicitatiegesprekken zullen worden gevoerd op vrijdag 20 mei 2022.

Print Friendly and PDF ^