Passie voor het recht in Meillo-lezing

SSR, het opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het openbaar ministerie, organiseert op 11 oktober voor de tweede keer de Meillo-lezing ‘Passie voor het recht’. Micha Hamel, componist, dirigent en dichter, Arthur Hartkamp, oud-procureur-generaal bij de Hoge Raad en Edgar du Perron, decaan van de Faculteit Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam, belichten de betekenis van passie voor het werk van de magistraat vanuit verschillende perspectieven. Dagvoorzitter is presentatrice Chazia Mourali. De lezing is in Felix Meritis in Amsterdam van 15 tot 19 uur.

Prijs

Tijdens de lezing wordt voor de eerste keer de mr. Eva Meillo-prijs uitgereikt. De prijs gaat naar een persoon of groep die in de media laat zien hoe het openbaar ministerie functioneert en wat daarvan de maatschappelijke betekenis is. De genomineerden voor de prijs (10.000 euro en een penning) zijn Parool-journalist Paul Vugts voor zijn boek 'De strijd tegen de Amsterdamse onderwereld', de Financieel Dagblad-journalisten Vasco van der Boon en Gerben van der Marel voor hun boek 'De ontknoping' en Team Niehe Media voor de 3-delige tv-serie van de Tros 'Fatale Fouten'. Paul Schnabel, directeur van het Sociaal- en Cultureel Planbureau, is juryvoorzitter.

 

Eva Meillo

De Meillo-lezing is vernoemd naar de in 2008 op 34-jarige leeftijd overleden Eva Meillo, destijds officier bij het Functioneel Parket in Amsterdam en belast met de bekende Palm Invest-zaak. Aanvankelijk wilde ze rechter worden, maar uiteindelijk won de staande magistratuur. Eva Meillo overleed als gevolg van een taxi-ongeluk in Thailand, terwijl ze 5 maanden zwanger was. Haar overlijden had een grote impact op haar collega's.

 

Aanmelden

De lezing is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in recht en rechtspraak. Aanmelden via events@ssr.nl onder vermelding van Meillo-lezing. Honorering van de aanmelding gaat op volgorde van binnenkomst.

Bron: de Rechtspraak

Print Friendly and PDF ^