OM gaat gemeente Tilburg vervolgen voor dood baby in zwembad

In verband met het zwembaddrama in de Reeshof moeten de gemeente Tilburg en gaat het OM de gemeente Tilburg en twee van haar medewerkers vervolgen. De gemeente en de ambtenare wordt dood door schuld ten laste gelegd. Een vijf maanden oude baby kwam in 2011 om het leven toen twee luidsprekers op haar vielen. Die waren door roestvorming van het plafond gevallen. De moeder van het meisje raakte gewond.

Het OM laat zich niet uit over de precieze functie van de twee ambtenaren. Wel is duidelijk dat ze verantwoordelijk waren voor het onderhoud van het zwembad.

De gemeente Tilburg zou al in 2006 hebben geweten dat er ongelukken konden gebeuren in het zwembad. Met drie rapporten werd niks gedaan.

Volgens een woordvoerster van het OM zullen wethouders zich in persoon ook niet in een later stadium voor de strafrechter hoeven verantwoorden.

Burgemeester Noordanus heeft begrip voor het besluit ook de gemeente te vervolgen. "Direct na het ongeval hebben wij al verantwoordelijkheid erkend. Ook uit het eerdere interne onderzoek van de gemeente en dat van PWC bleek dat er fouten zijn gemaakt door de gemeente, die hebben geleid tot het verschrikkelijke ongeval. Wij wachten op de rechtszitting die volgt op dit besluit."

De zaak zal behandeld worden door de rechtbank Breda.

Print Friendly and PDF ^