OM eist 30 maanden gevangenisstraf tegen oplichter

De officier van justitie heeft op dinsdag 13 november 30 maanden gevangenisstraf geëist tegen een 32-jarige man uit Den Haag die wordt verdacht van het oplichten van verschillende bedrijven, van witwassen en van faillisementsfraude. De man bestelde volgens de officier van justitie in 2010 bij verschillende, met name Duitse, bedrijven voor een totaal bedrag van circa €270 000,- aan producten bij de benadeelden en stuurde valse afschriften om zijn slachtoffers te laten geloven dat hij betaald had. Vervolgens kreeg hij de producten geleverd en bleek later dat hij nooit geld had gestort.

Het geld dat hij met de oplichting verdiende, gebruikte hij niet alleen voor zijn levensonderhoud maar stortte hij ook op buitenlandse bankrekeningen en investeerde hij in bedrijven.

De man zegt over één van de bedrijven dat hij het had overgenomen omdat hij geld nodig had, maar dat hij nooit iets met het bedrijf had gedaan. De officier van justitie gelooft dit niet. Hij denkt dat de man het bedrijf had overgenomen om criminele activiteiten te verrichten.

De man wordt er ook van verdacht dat hij zich heeft schuldig gemaakt aan faillisementsfraude. De curator deed aangifte omdat de man niet aan zijn plicht voldeed om een actuele boekhouding aan de curator te overhandigen.

In zijn eis heeft de officier van justitie onder meer rekening gehouden met de enorme schade die de verdachte heeft aangericht bij zijn slachtoffers en de schuldeisers van de failliete bv.

Over twee weken volgt de uitspraak.

 

Bron: OM

Print Friendly and PDF ^