Nieuwe technologie tegen de illegale dierenhandel

Denk eens out of the box en kom met een nieuwe techniek die kan worden ingezet tegen de illegale dierenhandel: zo luidde de oproep van de Amerikaanse overheid een jaar geleden. Vorige week werden de vier winnaars van de Wildlife Crime Tech Challenge bekend.

In totaal zonden driehonderd innovators uit 52 landen hun idee in bij het panel, dat bestond uit experts van de National Geographic Society, USAID (de ontwikkelingshulporganisatie van de Amerikaanse overheid) en TRAFFIC. In januari informeerden de organisaties het panel welke zestien projecten zij het beste vonden. Daaruit zijn nu dus de vier winnaars gekozen, die samen een geldbedrag van negenhonderdduizend dollar ontvangen. 

In een persbericht laat USAID weten dat de “creatieve en  effectieve” wetenschappelijk-technologische toepassingen van de beurswinnaars kunnen worden ingezet in de strijd tegen stroperij en de illegale handel in dierenproducten. De vindingen zijn van groot belang,“niet alleen omdat deze vorm van criminaliteit een ernstige bedreiging vormt voor sommige van ’s werelds zeldzaamste diersoorten, maar ook risico’s met zich meebrengt voor mensen, economieën en internationale veiligheid”, aldus USAID.

Lees verder:

 

 

Print Friendly and PDF ^