Leestip: Bestuurdersaansprakelijkheid op grond van art. 2:9 BW en art. 6:162 BW

Naar aanleiding van arresten van de Hoge Raad over bestuurdersaansprakelijkheid ontstaan vragen over het criterium ‘ernstig verwijt’ en hoe dit zich verhoudt tot aansprakelijkheid uit onrechtmatige daad in Boek 6 BW.

In deze uitgave zijn meningen en beschouwingen opgenomen, zoals deze zijn bediscussieerd tijdens een door het ZIFO georganiseerde debatmiddag.

Op 17 maart 2016 organiseerde het ZIFO een debatmiddag over bestuurdersaansprakelijkheid. Bestuurdersaansprakelijkheid op grond van art. 2:9 BW en art. 6:162 BW bevat de schriftelijke uitwerkingen van alle toespraken van deze middag, aangevuld met een verslag van de discussie. Deze uitgave biedt u daarmee nieuwe inzichten in de regels voor bestuurdersaansprakelijkheid en de invulling daarvan door de Hoge Raad.

De uitgave bevat interessante beschouwingen over de verhouding van bestuurdersaansprakelijkheid tot het algemene aansprakelijkheidsrecht. Daarnaast geeft het inzicht in de keuze die de Hoge Raad maakt om het criterium ‘ernstig verwijt’ toe te passen bij zowel aansprakelijkheid op grond van art. 2:9 BW als op grond van onrechtmatige daad. Bovendien worden aspecten van bestuurdersaansprakelijkheid belicht vanuit de optiek van de rechtspraktijk. De bijdragen kunnen een leidraad zijn voor toepassing, maar ook voor een betoog tot aanpassing van dit rechtsgebied. Dat maakt deze uitgave interessant voor zowel wetenschappers als voor professionals uit de praktijk.
 

Productinformatie

  • Auteurs: J.B. Huizink, A.F. Verdam, e.a. 
  • Prijs: € 29,50
  • Aantal pagina's: 45
  • Uitgever: Wolters Kluwer
  • Druk: 1
  • Verschijningsdatum: 10-02-2017
  • ISBN: 9789013141597

 

 

Klik hier om het boek te bestellen via Jongbloed. 

 

 

Print Friendly and PDF ^