Haagse oud-politieagent vrijgesproken van verduistering

Rechtbank Den Haag 27 juli 2016, ECLI:NL:RBDHA:2016:8618 De 41-jarige oud-politieagent van bureau Hoefkade in De Haag die verdacht werd van verduistering is vrijgesproken door de rechtbank Den Haag wegens onvoldoende wettig en overtuigend bewijs. Het Openbaar Ministerie had een taakstraf van 200 uur geëist voor het in eigen zak steken van drie contant betaalde bekeuringen.

Hoewel de betaalde bekeuringen niet zijn teruggevonden in de financiële administratie van de politie Eenheid Den Haag is de rechtbank van oordeel dat dit onvoldoende is om te concluderen dat de agent de bedoeling had om deze bedragen dan ook in eigen zak te steken. Daarbij is van belang dat uit het dossier is gebleken dat er bij de afdeling financiën vaker afgestorte bedragen open blijven staan die niet gekoppeld kunnen worden aan de betreffende bekeuringen.

Ook is één van de bedragen teruggevonden in een afgesloten enveloppe in een ladeblok van de verdachte. De verdachte heeft daarover verklaard dat hij vergeten is deze bekeuring administratief af te handelen, omdat hij ten tijde van de administratieve verwerking van deze bekeuring werd weggeroepen voor een melding.

Lees hier de volledige uitspraak.

 

Print Friendly and PDF ^