Gevangenisstraf en verplichte behandeling voor man die zich vele malen schuldig maakt aan oplichting door middel van babbeltruck

Rechtbank Noord-Nederland 16 september 2014, ECLI:NL:RBNNE:2013:6284

Verdachte heeft zich vier keer schuldig gemaakt aan oplichting. Hij heeft aangevers benaderd en hen in strijd met de waarheid voorgehouden dat zijn auto op slot zat, terwijl zijn sleutels en portemonnee zich nog in die auto bevonden en dat hij geld nodig had voor een treinkaartje. Verdachte heeft het vertrouwen van aangevers weten te winnen en hen ertoe kunnen bewegen hem een geldbedrag “te lenen”, terwijl hij nimmer van plan is geweest hun het geld terug te betalen.

De rechtbank rekent verdachte de feiten aan, temeer daar hij blijkens het hem betreffende uittreksel uit het justitiële documentatieregister d.d. 10 september 2013 reeds vele malen eerder is veroordeeld ter zake het plegen van soortgelijke vermogensdelicten. Aan verdachte zijn vaker vrijheidsstraffen opgelegd, al dan niet in voorwaardelijke vorm. Deze straffen hebben verdachte er niet van weerhouden om zich wederom aan dergelijk feiten schuldig te maken.

De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 maanden waarvan 6 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Lees hier de volledige uitspraak.

Print Friendly and PDF ^