Ex-ambtenaar en gemeentesecretaris aangehouden

De politie heeft een oud-ambtenaar van de gemeente Helmond aangehouden voor verduistering en valsheid in geschrifte. Ook zijn vrouw, gemeentesecretaris in de Limburgse gemeente Leudal, werd aangehouden. Zij wordt verdacht van witwassen. 

Vorige week verrichtte de politie doorzoekingen in hun woning in Echt en een kasteel in Roosteren. Daarbij werd beslaggelegd op administratie, gegevensdragers en computers. Ook werden voertuigen zoals auto’s en fietsen, huishoudelijke artikelen en audioapparatuur meegenomen voor nader onderzoek. Er wordt onder andere uitgezocht of deze goederen zijn aangeschaft met verduisterd gemeenschapsgeld.

Het onderzoek is gestart nadat de gemeente Helmond in december 2016 aangifte van verduistering heeft gedaan tegen de man die daar als ambtenaar die werkzaam was. De man werd vandaag aangehouden op verdenking van witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering in dienstbetrekking. Zijn vrouw wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan witwassen. Het echtpaar werd vanmorgen aangehouden.

 

Bron: OM

 

Print Friendly and PDF ^