Drie aanhoudingen in witwasonderzoek FIOD: verdenking opzetten schijnconstructie door gebruikmaken van diverse B.V.’s waar zij in loondienst waren

De FIOD heeft op 14 maart drie verdachten aangehouden in een witwasonderzoek. Bij een doorzoeking in Sprundel stuitten rechercheurs van de FIOD op een hennepkwekerij. Ook werden wapens, munitie, verdovende middelen en cash geld aangetroffen en in beslaggenomen.   

In dit onderzoek deed de FIOD doorzoekingen in Sprundel en Sint Willebrord. Er is beslag gelegd op ruim 10 duizend euro cash geld, dure horloges en een auto. Ook werd beslag gelegd op administratie en gegevensdragers. De wapens, munitie en verdovende middelen zijn overgedragen aan de politie. Die doet verder onderzoek naar de aangetroffen hennepkwekerij.  

De hoofdverdachten, een 51-jarige man uit Sint Willebrord en een 36-jarige man uit Sprundel, hebben allebei een woning voor vele tonnen gekocht en ge- of verbouwd. Zij hebben vermoedelijk een schijnconstructie opgezet door gebruik te maken van diverse BV’s waar zij in loondienst waren. Hiermee kregen zij op papier legale inkomsten om de aanschaf van de woningen te legitimeren. De constructie is vermoedelijk opgezet om criminele inkomsten wit te wassen.

Het strafrechtelijke onderzoek is gestart na controles door de Belastingdienst bij de diverse BV’s die door verdachten gebruikt werden.

Bron: FIOD

 

Print Friendly and PDF ^