Doorzoekingen in strafrechtelijk financieel onderzoek

De politie is op 9 maart onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabanteen woning in Echt en een kasteel in Roosteren aan het doorzoeken. De acties vinden plaats in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen, valsheid in geschrift en verduistering.

Daarbij is beslag gelegd op administratie, gegevensdragers, computers, voertuigen zoals auto’s en fietsen, huishoudelijke artikelen en audioapparatuur. Alle in beslag genomen gegevens worden verder onderzocht door de politie. De komende tijd richt het politieonderzoek zich op het bestuderen van de in beslag genomengegevens.

Het onderzoek is gestart nadat de gemeente Helmond in december 2016 aangifte van verduistering heeft gedaan van tegen een ambtenaar die werkzaam was bij de gemeente Helmond. De aangifte is aanleiding geweest voor de doorzoekingen van vandaag.

De eerste uitkomsten van het onderzoek laten zien dat het vermoedelijk verduisterde geldbedrag hoger uitvalt dan aanvankelijk werd gedacht. Wat de precieze omvang van de vermoedelijke fraude is wordt op dit moment nader onderzocht.

Bron: OM

 

Print Friendly and PDF ^