Doorzoekingen bij wethouder Roermond

De Rijksrecherche heeft vanmorgen in Herten de woning doorzocht van wethouder J. van R. van de gemeente Roermond. Ook zijn  werkkamer in het stadhuis is doorzocht. Van R. wordt verdacht van het lekken van informatie naar kandidaten in de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond. De wethouder was als adviseur van de vertrouwenscommissie betrokken bij deze procedure. Hij wordt verdacht van schending van zijn geheimhoudingsplicht. Daarnaast onderzoekt de rijksrecherche een verdenking van ambtelijke corruptie.

Een van de kandidaten is door het Openbaar Ministerie ook aangemerkt als verdachte en is vandaag door de Rijksrecherche verhoord. Er wordt nader onderzoek gedaan in hoeverre hij een gunst heeft aangenomen.

Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op computers, digitale bestanden en administratie. Van R. is vandaag verhoord door Rijksrechercheurs. Ook de woningen van een zoon en dochter van Van R. in Roermond zijn doorzocht.

De voorzitter en de secretaris van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Roermond, de waarnemend burgemeester en de gemeentesecretaris zijn vandaag als getuige door de Rijksrecherche gehoord over de verdenking.

Het verdere onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket zal naar verwachting nog geruime tijd duren.

 

Bron: OM

Print Friendly and PDF ^