Verdachte fraude Nijkerk langer vast

Het Openbaar Ministerie in Arnhem-Zutphen heeft vandaag  een 48-jarige man uit Nijkerk voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft de man voor 14 dagen in bewaring gesteld. De man wordt verdacht van onder meer uitkeringsfraude, belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen. De feiten zouden zijn gepleegd in de periode van 1 januari 2009 tot en met 31 december 2011 te Nijkerk.

De 48-jarige verdachte werd dinsdag 16 oktober j.l. samen met nog vijf andere mannen aangehouden. Deze vijf verdachten, een 33-jarige man, een 34-jarige man, een 44-jarige man, een 47-jarige man en een 50-jarige man, allen afkomstig uit Nijkerk, worden er van verdacht dat ze hebben gefraudeerd met uitkeringen die werden verstrekt door de gemeente Nijkerk. De vijf zijn eerder deze week al heengezonden door de officier van justitie, maar blijven wel verdachte in deze zaak.

Bij de aanhouding van de mannen zijn ook enkele panden doorzocht. Hierbij is administratie in beslag genomen die kan dienen als bewijsmateriaal tegen de verdachten. De aanhoudingen en doorzoekingen zijn verricht in verband met een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Het strafrechtelijk onderzoek wordt voortgezet. Bij het onderzoek werken de sociale recherche van de gemeente Nijkerk, de sociale recherche Flevoland, de politie Gelderland-Midden, het Regionale Informatie- en Expertisecentrum Oost-Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit en het Openbaar Ministerie nauw samen. In verband met het lopende onderzoek zullen er op dit moment geen nadere inhoudelijke mededelingen worden gedaan over het onderzoek.

 

Bron: OM

Print Friendly and PDF ^