Doorzoeking Haagse woning wegens vermoeden faillissementsfraude

De FIOD heeft vandaag in Den Haag een woning doorzocht in een onderzoek naar vermoedelijke faillissementsfraude. Er is administratie en een computer in beslag genomen.

De verdenking is dat de 66-jarige bewoner van het pand ondanks herhaalde verzoeken van curatoren niet de (volledige) administratie van zijn failliete bedrijven heeft overhandigd, terwijl hij dat wel verplicht is. De bedrijven van verdachte zijn op 22 juni 2011 en 15 september 2011 failliet verklaard. Toen de BV’s failliet gingen hadden diverse schuldeisers circa 11 miljoen euro aan openstaande vorderingen.

Daarnaast wordt de 66-jarige man verdacht van een aantal onttrekkingen ter waarde van circa 115.000 euro. De BV’s hadden vijf panden in Maassluis in verhuur. Het vermoeden is dat de huur via een omweg op de privérekening van de verdachte werd gestort. Daarnaast zou verdachte een restaurantinventaris aan de boedel hebben onttrokken.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Het handelsverkeer berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt dat vertrouwen en brengt de maatschappij schade toe. Daarom treedt de overheid hier tegen op.

Bron: Rijksoverheid

Print Friendly and PDF ^