Dag van de Rechtspraak 2013: Recht op Kwaliteit

Op donderdag 12 september vindt de tweede Dag van de Rechtspraak plaats in de Passenger Terminal in Amsterdam. Het thema van de dag is Recht op Kwaliteit. Na een succesvolle primeur in 2012 is besloten de Dag van de Rechtspraak voortaan elk jaar te vieren, op de tweede donderdag van september. Deze dag is bedoeld als podium om te discussiëren over onderwerpen die rechtspraak en samenleving raken.

Enkele honderden rechters, raadsheren en beslissers binnen en buiten de rechtspraak gaan zich buigen over het thema van de dag: Recht op Kwaliteit. Maar wat is eigenlijk kwaliteit in de rechtspraak? Hoe meet je die, wie waakt erover? Denken samenleving en politiek anders over kwaliteit dan rechters en raadsheren? Kunnen professionals uit andere vakgebieden ons een spiegel voorhouden?

Programma

Het programma is gevarieerd en heeft voor ieder wat wils. Uiteenlopende sprekers, van de directeur van een koekjesfabriek tot een futuroloog, zorgen tijdens workshops, lezingen, debatten en banksessies voor een frisse, verrassende, soms confronterende kijk op de kwaliteit van de rechtspraak.

Klik hier voor meer informatie.

Print Friendly and PDF ^