Celstraffen penningmeester en bestuurslid Woning Onderhoud Stichting Arnhem

De rechtbank Gelderland heeft drie verdachten veroordeeld voor betrokkenheid bij het onttrekken van grote geldbedragen aan de Woning Onderhoud Stichting (WOS) in Arnhem. Twee van de verdachten waren ten tijde van een groot deel van de strafbare feiten bestuurslid van de WOS. Deze verdachten hebben de deelnemers aan de WOS gedupeerd en het vertrouwen dat in hen als bestuur was gesteld ernstig beschaamd. Zij hebben daarbij niet geschroomd om derden te benaderen en in te zetten voor eigen financieel gewin.

Rol van verdachte bepaalt de straf

De penningmeester van de WOS wordt verantwoordelijk gehouden voor het grootste deel van de strafbare feiten en wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan vier voorwaardelijk. Het andere bestuurslid heeft naar het oordeel van de rechtbank ook een zeer kwalijke, maar iets minder grote rol gespeeld en wordt daarom veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 maanden waarvan vier voorwaardelijk. Een derde verdachte, die bij slechts een van de strafbare feiten is betrokken, wordt veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur waarvan 40 voorwaardelijk.

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met een ieders rol in het geheel en met het feit dat de strafzaak lang heeft geduurd.

 

Print Friendly and PDF ^