Beslag gelegd in onderzoek naar niet-ambtelijke omkoping

De FIOD heeft gisteren onder leiding van het Functioneel Parket beslag gelegd op onroerend goed, geld op bankrekeningen, een aandelenportefeuille en een auto. De waarde van het beslag wordt geschat op meer dan een miljoen euro. Het beslag is gelegd in een strafrechtelijk onderzoek naar niet-ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte.

De verdachte was een voormalig trade manager en afdelingshoofd van een onderneming die termijnhandel verricht met  agrarische producten en biobrandstoffen. De man wordt verdacht van niet-ambtelijke omkoping en valsheid in geschrifte. Vermoedelijk heeft de verdachte  tijdens zijn dienstbetrekking klanten van zijn werkgever bevoordeeld en heeft hij daarvoor als tegenprestatie via zijn twee ondernemingen giften ontvangen onder de noemer ‘advieswerkzaamheden’. Deze giften heeft hij in strijd met de goede trouw, verzwegen tegenover zijn werkgever. In de periode tussen 2013 en mei 2015 zou de verdachte zo circa 1.200.000 euro hebben verdiend.

De FIOD doorzocht de woning van de verdachte en twee garageboxen in Breda. Ook is er een bedrijfspand in Emmen doorzocht.  Er is behalve beslag op waardevolle goederen ook beslag gelegd op administratie. Het onderzoek door de FIOD startte na een aangifte van de voormalig werkgever van de man in mei 2015. De man is in mei 2015 door zijn werkgever ontslagen.

Bron: OM

Print Friendly and PDF ^