VVD wil opheldering tentamenfraude Zadkine

Docenten op ROC Zadkine blijken te hebben meegewerkt aan tentamenfraude. Wat zijn de consequenties voor betrokken studenten en docenten?, wil Wiersma (VVD) van staatssecretaris Dekker (Onderwijs) weten.

Enkele docenten van ROC Zadkine in Rotterdam hebben actief meegewerkt aan fraude met tentamens. Ze speelden vragen en antwoorden van toetsen door aan spijbelende leerlingen.

"Een nieuw dieptepunt", noemt Wiersma de betrokkenheid van docenten bij de tentamenfraude op het Zadkine. Hij vraagt zich af hoelang deze fraude al bekend was. En welke gevolgen heeft dit voor de betrokken studenten en docenten? Wordt er onderscheid gemaakt tussen bewuste fraudeurs en studenten wie dit is overkomen?

Dekker is blij dat het college van bestuur van Zadkine direct heeft ingegrepen toen het van de fraude hoorde. De betrokken docenten zijn op non-actief gesteld en de betreffende tentamens zijn ongeldig verklaard. 30 tot 60 leerlingen zijn onbewust de dupe van deze fraude en zullen opnieuw tentamens moeten afleggen, aldus de staatssecretaris.

Bron: Tweede Kamer

 

Print Friendly and PDF ^