Voortvluchtige verdachte ‘Bulgarenfraude’ aangehouden

De politie heeft afgelopen donderdag in Rotterdam een 38-jarige voortvluchtige Bulgaar aangehouden. De man was in 2015 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden in de zogenoemde ‘Bulgarenfraude’. Hij moet van deze straf nog 389 dagen in de cel uitzitten.

De verdachte was destijds niet verschenen op de terechtzittingen van de rechtbank Rotterdam en het gerechtshof Den Haag. Aan hem en vijf medeverdachten was een fraude met huur- en zorgtoeslagen ten laste gelegd. Hij werd veroordeeld voor valsheid in geschrift, oplichting en witwassen.

De fraudebende vroeg honderden valse toeslagen aan voor Bulgaren die daar geen recht op hadden. Het totaalbedrag van de aanvragen was ongeveer 10 miljoen euro. Het openbaar ministerie sprak destijds van een perverse fraude.
 

Politieteam FASTNL

De Bulgaarse verdachte is opgespoord door het speciale politieteam FASTNL, dat wereldwijd voortvluchtige veroordeelden en ontsnapte tbs’ers opspoort. De man werd donderdagavond aangehouden in de woning van zijn ex-vrouw in Rotterdam.

Bron: OM

 

Print Friendly and PDF ^