Voormalig gemeenteambtenaar Tiel in de cel voor oplichting

De rechtbank Gelderland heeft een 37-jarige voormalig ambtenaar bij de gemeente Tiel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 27 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, Mevrouw heeft samen met anderen gebruik gemaakt van valse facturen en oplichten van de gemeente Tiel en enkele aanpalende gemeenten voor een bedrag van bijna € 700.000,-. Tevens is zij veroordeeld voor het medeplegen van witwassen en het plegen van verduistering in dienstbetrekking. Bij haar inbeslaggenomen geldbedragen zijn verbeurdverklaard (mevrouw krijgt deze niet meer terug).

De rechtbank rekent het haar zwaar aan dat zij voor eigen financieel gewin gedurende een langere periode op zeer intensieve en geraffineerde wijze de gemeenten heeft misleid en dat zij daarbij op grove wijze misbruik heeft gemaakt van haar positie bij de gemeente Tiel.

Tenslotte dient zij ook de verschillende gemeenten schadevergoeding te betalen voor in totaal ruim € 650.000,-

Diverse medeverdachten zijn wegens hun (in omvang uiteenlopende) betrokkenheid bij deze feiten veroordeeld tot straffen, variërend van 15 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, tot een werkstraf van 80 uur.

Bron: de Rechtspraak

Print Friendly and PDF ^