Vijf aanhoudingen bij grote internationale actie tegen witwassen

De politie is dinsdag 14 maart gestart met een grote actie in het kader van een witwasonderzoek. Tientallen agenten, ondersteund door specialisten van Defensie en medewerkers van de FIOD, zijn woningen en bedrijfspanden binnen gevallen.

Het zwaartepunt van deze actie ligt in Zuidoost Drenthe. Maar ook elders in Nederland, België, Duitsland en Sint Maarten worden invallen gedaan. Tot nu toe zijn vijf aanhoudingen verricht.  Bij de invallen wordt gezocht naar financiële administratie. Daarnaast legt het onderzoeksteam beslag op onroerend goed, waardevolle goederen en geld.

Verscheidene auto's zijn in beslag genomen, waaronder dure Porsches. Ook is er beslag gelegd op fietsen, scooters en zelfs een complete sauna. Er zouden miljoenen euro's zijn witgewassen.

Met groot materieel wordt er op aanwijzing van specialisten van Defensie gegraven op het terrein van een voormalige autohandel. De politie heeft de eigenaar ervan, die tevens schroothandelaar is in Nieuw-Schoonebeek, aangehouden. Hij heeft ook schrootbedrijven in Suriname en Sint Maarten.

Bron: Politie

 

 

Cursus Witwassen: aanpak, vervolging, verdediging & trends, dinsdag 20 juni 2017 | 9.30 - 17.15 uur.

Lees verder >

 

 

Print Friendly and PDF ^