Van fraude verdachte hoteleigenaren blijven vastzitten

Twee eigenaren van een hotelbedrijf blijven invoorlopige hechtenis. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam besloten. De twee eigenaren, een man en een vrouw, worden samen met een derde eigenaar verdacht van oplichting, valsheid in geschrift, witwassen en mensensmokkel. Het Openbaar Ministerie(OM) verwijt een vierde verdachte, een man van 35 jaar, van oplichting, valsheid in geschrift en witwassen.

De advocaat van de twee hoteleigenaren was woensdag tegen de beslissing van de raadkamer van de rechtbank in beroep gegaan. De raadkamer had eerder besloten de drie eigenaren voor tenminste 90 dagen langer vast te houden zoals het OM had gevorderd. De advocaat van de twee hoteleigenaren was het hier niet mee eens en betoogde dat zijn cliënten in vrijheid moesten worden gesteld. Het Hof in Amsterdam oordeelde anders waardoor de twee nu zeker tot medio januari vast zitten. De derde eigenaar zit sowieso vast tot medio januari.

Miljoenen in beslag

De drie eigenaren in de leeftijd van 40 tot 44 jaar zijn eind september aangehouden tijdens doorzoekingen van vijf woningen en vier bedrijfspanden, onder meer in Amsterdam. In Nederland is op enkele miljoenen beslag gelegd. De bedrijfsactiviteiten in de hotels blijven gewoon doorgaan. De vierde verdachte van 35-jaar is eind oktober aangehouden. Ook hij zit vast.

Op zitting

Een verdachte vastgoedtransactie was aanleiding voor een strafrechtelijk onderzoek. Dit onderzoek loopt. De vier verdachten staan medio januari voor de rechtbank in Amsterdam op een zogenaamde pro forma zitting. De zaak tegen hen wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Bron: OM

Print Friendly and PDF ^