Tijdelijke publicatiestop rechtspraak.nl door vernummering uitspraken

Van vrijdag 8 februari t/m vrijdag 15 februari worden er geen uitspraken gepubliceerd op Rechtspraak.nl doordat in een omvangrijke operatie het landelijke publicatienummer (LJN) van ruim een miljoen uitspraken wordt vervangen door een Europees publicatienummer (ECLI). Voordeel van de nieuwe nummering is dat buitenlandse uitspraken beter te vinden zijn en uitspraken van de Europese hoven makkelijker te citeren.

De nieuwe wijze van publiceren biedt ook meer mogelijkheden voor het tonen van informatie over uitspraken. Zo wordt het mogelijk om bij een uitspraak in eerdere aanleg via een hyperlink aan te geven dat er beroep is gevolgd. Ook kan met een link worden verwezen naar een wet of regeling op www.wetten.nl.

In belangrijke zaken waarbij het toch noodzakelijk is om een uitspraak op Rechtspraak.nl te plaatsen, wordt een nieuwsbericht aangemaakt waar de tekst van de uitspraak als pdf-bestand aan toe is gevoegd. Uitspraken die op deze wijze zijn gepubliceerd, worden na 15 februari alsnog ingevoerd en gepubliceerd.

 

Bron: de Rechtspraak

Print Friendly and PDF ^