Tientallen miljoenen beslag wegens verdenking illegaal gokken en witwassen

De FIOD heeft 2 april doorzoekingen gedaan in vier woningen en een bedrijfspand in het noorden van de provincie Groningen. Vier mannen, een vrouw en een reeks bedrijven worden verdacht van het aanbieden van online kansspelen zonder vergunning en het witwassen van inkomsten hieruit. Er is beslag gelegd op administratie, drie auto’s en voor ruim 30 miljoen euro op bankrekeningen en onroerend goed in binnen- en buitenland. Er zijn geen aanhoudingen gedaan.

Het vermoeden is dat verdachten verhullende structuren hebben opgezet met vennootschappen in binnen- en buitenland om online gokspellen aan te bieden. Het aanbieden van online gokspellen in Nederland zonder vergunning van de Kansspelautoriteit is strafbaar. Uit onderzoek blijkt dat van 2012 tot en met medio 2017 een omzet zou zijn behaald van 50 miljoen euro. Verdachten hebben de gokopbrengsten deels geïnvesteerd in onroerend goed, waardoor sprake is van witwassen.

Het onderzoek is gestart naar aanleiding van een signaal van RIEC Noord-Nederland. Dit is gemeld bij de FIOD die vervolgens een strafrechtelijk onderzoek is gestart. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Bron: FIOD

Print Friendly and PDF ^