Studenten helpen FIOD en OM bij optimaliseren terugpakken crimineel geld

Vier masterstudenten van Tilburg Law School hebben deze zomer een maand bij de FIOD, doorgebracht, de opsporingsdienst van de Belastingdienst. Onder begeleiding namen ze (geanonimiseerde) strafzaken door om te kijken hoe crimineel geld beter afgepakt kon worden van daders.

Op basis daarvan hebben zij aanbevelingen kunnen doen over hoe crimineel vermogen efficiënter en effectiever af kan worden gepakt. Deze aanbevelingen zijn vertrouwelijk.

De studenten voerden de opdracht uit in het kader van een Law Clinic; een mastervak waarbij rechtenstudenten een praktijkopdracht moeten oplossen onder begeleiding van onderzoekers. In dit geval betrof het een samenwerking tussen de vakgroepen fiscaal- en strafrecht enerzijds, en het OM en de FIOD in het kader van hun triple A project anderzijds.

De studenten hebben allen aangegeven deze Law Clinic aan andere studenten te kunnen aanraden en het zeer hoog beoordeeld. FIOD, OM en Tilburg law School zijn allen zeer tevreden en hebben naar elkaar uitgesproken dit concept graag voort te willen zetten. Een vervolg wordt op dit moment ontwikkeld.

Bron: Tilburg University


Print Friendly and PDF ^