Pels Rijcken start Wob-servicedesk voor overheden

Vandaag lanceert Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn de Wob-servicedesk voor overheden. Bestuurders en ambtenaren kunnen daar met al hun vragen over de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) terecht. Pels Rijcken wil daarmee ondersteuning bieden aan bestuurders en ambtenaren bij Wob-vragen die in de praktijk spelen. Met de servicedesk stellen de advocaten van Pels Rijcken die gespecialiseerd zijn op het gebied van de Wob hun kennis verdergaand beschikbaar voor de publieke sector.

Transparantie en openbaarheid van bestuur zijn in onze democratie onmisbaar. De Wob moet garanderen dat onder de overheid berustende informatie voor iedereen toegankelijk is, tenzij er goede redenen zijn die zich verzetten tegen openbaarheid. Helaas blijken er steeds meer oneigenlijke Wob-verzoeken te worden ingediend. Verzoeken waarvoor de wet niet is bedoeld.

Een team van vier gespecialiseerde advocaten is beschikbaar voor het beantwoorden van vragen over de Wob. Praktisch adviseren staat hierbij voorop. Aan de telefonische adviezen van de servicedesk zijn geen kosten verbonden. De Wob-servicedesk is te bereiken via telefoonnummer 070 515 3477.

Elisabeth Pietermaat, partner bij Pels Rijcken: "De Wob heeft als uitgangspunt dat overheidsinformatie in principe openbaar is. Dat is noodzakelijk voor de transparantie in onze democratie. Het is van groot belang dat de Wob op de juiste manier wordt toegepast in de dagelijkse praktijk, zeker nu soms van misbruik blijkt."

Grote deskundigheid op het gebied van de Wob

De Wob-servicedesk bestaat uit vier advocaten met grote deskundigheid op het gebied van de Wob: Eric Daalder, Elisabeth Pietermaat, Jean-Paul Heinrich en Marije Batting. Partner Eric Daalder is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van openbaarheid van bestuur. Hij heeft talrijke publicaties op zijn naam staan met betrekking tot de Wob; van zijn hand verscheen in 2011 het Handboek Openbaarheid van bestuur. Voor Elisabeth Pietermaat, Jean-Paul Heinrich en Marije Batting bevat de Wob geen geheimen door hun jarenlange ervaring met deze wet.

Klik hier voor meer informatie.

Print Friendly and PDF ^