Onderzoekswensen zaak Twentse neuroloog ingediend

Woensdag 3 april 2013 om 10.00 uur diende bij de rechtbank Overijssel in Almelo de tweede regiezitting in de zaak J.S., de neuroloog die er onder andere van wordt verdacht opzettelijk verkeerde diagnoses te hebben gesteld. De verdediging heeft een aantal onderzoekswensen ingediend. De rechtbank beslist op 17 april om 14.30 uur over deze verzoeken.

Onderzoekswensen

De advocaat van de verdachte wil een dertigtal getuigen en deskundigen (opnieuw) verhoren. Het gaat om onder andere medewerkers van het Medisch Spectrum Twente waar de neuroloog J.S. werkzaam was en oud-patiënten. Ook wil de advocaat dat twee deskundigen nader onderzoek doen. Het OM heeft zich op het standpunt gesteld dat een groot deel van deze verzoeken moet worden afgewezen. De rechtbank heeft vervolgens bekendgemaakt over twee weken te beslissen over de verzoeken. Een datum voor inhoudelijke behandeling wordt later bepaald. Deze datum is afhankelijk van het onderzoek dat nog moet worden uitgevoerd.

Lopend onderzoek

Naast de onderzoekswensen van de verdediging heeft het OM een toelichting gegeven op het lopende onderzoek. Onder andere over het niet vervolgen van de verdachte voor vermeende onterechte hersenoperaties. Zie ook het persbericht van het OM parket Rotterdam.

Bron: de Rechtspraak

Print Friendly and PDF ^