Onderzoek naar vermeende Marktplaats-oplichting heropend

De rechtbank Oost-Brabant heropent het onderzoek in de strafzaak tegen een 34-jarige verdachte uit Berlicum. Het onderzoek op de zitting was onvolledig, omdat de rechtbank niet alle vorderingen van Bureau Slachtofferhulp had ontvangen.
Volgens het Openbaar Ministerie maakte de man zich tussen oktober 2012 en augustus 2013 schuldig aan oplichting van tientallen personen via onder meer marktplaats.nl. Ook zou hij iemand hebben mishandeld en papieren hebben vervalst.
De rechtbank heeft de zaken op 29 juli 2014 inhoudelijk behandeld. Hierbij zijn meerdere vorderingen besproken van mensen die zeggen schade te hebben geleden door handelingen van de verdachte. Na de zitting bleek echter dat nog 21 andere benadeelde partijen vorderingen hadden ingediend. Dat was tijdens de zitting niet bekend. Deze vorderingen zijn in maart en mei van dit jaar bij Bureau Slachtofferhulp van het Openbaar Ministerie binnengekomen, maar dus niet op tijd verstrekt aan de rechtbank en de advocaat van de verdachte. De rechtbank vindt het belangrijk om alle vorderingen te behandelen en heropent daarvoor de zaak. Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank de behandeling van de zaak kan voortzetten.
De verdachte zit sinds augustus vorig jaar vast. De rechtbank beslist in deze tussenuitspraak dat de man vandaag op vrije voeten komt nu de rechtbank niet verwacht dat er een onvoorwaardelijke celstraf wordt opgelegd die de tijd van zijn voorlopige hechtenis zal overstijgen.
Print Friendly and PDF ^