OM seponeert aangifte verkiezingsfraude

Het Openbaar Ministerie heeft besloten geen strafvervolging in te stellen naar aanleiding van een aangifte van verkiezingsfraude in de gemeente Ouder-Amstel. Volgens het OM zijn er geen strafbare feiten gepleegd.

De lokale partij Ouder Amstel-Anders en een aantal inwoners van de gemeente Ouder-Amstel hadden aangifte gedaan van verkiezingsfraude tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart van dit jaar.

Uit de aangifte blijkt dat de partij op basis van de voorlopige telling de grootste partij in de gemeente Ouder-Amstel was geworden. Bij de definitieve telling op 23 maart 2018 is echter gebleken dat de VVD de verkiezingen had gewonnen in de gemeente. De aangevers vermoedden dat er verkiezingsfraude was gepleegd en deden begin juni aangifte.

Het OM heeft de rijksrecherche opdracht gegeven een onderzoek in te stellen. Naar aanleiding van de bevindingen van dit rijksrechercheonderzoek, oordeelt het OM dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd.

De aangevers zijn op de hoogte gesteld van de beslissing van het OM en kunnen tegen deze beslissing bij het gerechtshof in beroep gaan.

Bron: OM

 

Print Friendly and PDF ^