OM eist in hoger beroep celstraf tegen notoire oplichtster

De advocaat-generaal in Amsterdam heeft gisteren in hoger beroep een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 14 maanden voorwaardelijk geëist tegen een 42-jarige Zaandamse. De vrouw wordt verdacht van elf oplichtingsfeiten, gepleegd tussen januari 2007 en juni 2008 in Noord-Holland. Volgens het OM heeft de verdachte verschillende ondernemers opgelicht, bijvoorbeeld door het vervalsen van een loonstrook en werkgeversverklaring om daarmee bij een bank een hypotheek te verkrijgen. Daarnaast heeft verdachte bij diverse bedrijven goederen en diensten afgenomen zonder daarvoor te betalen, waaronder een koopauto, een hotelovernachting en een vliegreis.

In de visie van het OM heeft de vrouw bij herhaling het vertrouwen geschonden van ondernemers door onder valse voorwendselen en met onjuiste gegevens diensten, geld en goederen te verkrijgen. Het handelen van verdachte schaadt het vertrouwen dat ondernemers mogen hebben in hun klanten. Bovendien hebben ze een ontwrichtende werking op het economisch verkeer en de maatschappij.

Naast de deels voorwaardelijke celstraf heeft het OM een proeftijd van drie jaar gevorderd.  Aan die proeftijd moeten volgens het OM  bijzondere voorwaarden gekoppeld worden in de vorm van reclasseringstoezicht en behandeling.

De rechtbank Haarlem veroordeelde de verdachte eerder tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 14 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De verdachte stelde hoger beroep in.

 

Bron: OM

Print Friendly and PDF ^