OM eist gevangenisstraffen tegen bewindvoerders

Het Openbaar Ministerie heeft op 11 mei vier jaar gevangenisstraf geëist tegen een 54-jarige man uit Eelderwolde voor gekwalificeerde verduistering. Eerder op de dag eiste de officier twee jaar gevangenisstraf tegen de 38-jarige medeverdachte uit Midwolda.

Beiden waren aangesteld als bewindvoerder van de 12-jarige zoon van de overleden zakenman. De twee mannen worden ervan verdacht vier miljoen euro aan erfenisgeld van de jongen te hebben verspild via een beleggingsfonds.

De officier is van mening dat de verdachten door hun handelen het vertrouwen dat de vader in hen had gesteld, enorm hebben geschaad. Zij hebben de belangen en financiële toekomst van de jongen nooit in het oog gehad.

Naast de gevangenisstraf vorderde de officier toewijzing van de vordering benadeelde partij van vier miljoen euro. Deze vordering werd ingediend door de nieuwe bewindvoerder van de 12-jarige erfgenaam.

Ook vraagt het OM de rechtbank om de 54-jarige man uit Eelderwolde een beroepsverbod op te leggen. Dat zou inhouden dat de man voor vijf jaar ontzet wordt uit het recht om het beroep van financieel dienstverlener uit te oefenen.

Tot slot vordert de officier bij deze verdachte een ontneming van vier miljoen euro.

De rechtbank doet op 31 mei uitspraak.

Bron: OM

 

Print Friendly and PDF ^