Nieuwe verdachte aangehouden in onderzoek naar witwassen

De FIOD heeft zaterdag in Winterswijk een 40-jarige man aangehouden op verdenking van het witwassen van tientallen miljoenen euro's. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Haarlem en voor 14 dagen in bewaring gesteld. De verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, is aangehouden voor zijn betrokkenheid bij het witwassen van geld verkregen uit een vermoedelijke beleggingsfraude. Miljoenen euro's van beleggers die meenden te investeren in valutahandel, zijn waarschijnlijk weggesluisd naar rekeningen van verdachten in het buitenland. De 40-jarige man is eerder veroordeeld voor oplichting.

De FIOD heeft in dit onderzoek afgelopen september al een 33-jarige man uit Haarlem en zijn 30-jarige vriendin aangehouden. De man zit momenteel nog vast. Zijn vriendin is op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. De benadeelde beleggers lijken voornamelijk uit Nieuw-Zeeland, Australiƫ en de Verenigde Staten te komen. Ook Nederlandse beleggers zijn gedupeerd.

 

Bron: OM

Print Friendly and PDF ^