Meillo-lezing: passie voor het recht in woord en daad

Op donderdagmiddag 10 oktober organiseert SSR voor de derde maal de Meillo-lezing onder de titel ‘Passie voor het recht' in Felix Meritis te Amsterdam.

Sprekers zijn Andrée van Es, Conny Palmen en Johan Bac. Als vertegenwoordigers uit het openbaar bestuur, de literaire wereld en het Openbaar Ministerie ontvouwen zij ieder vanuit hun eigen achtergrond hoe zij de 'passie voor het recht' ervaren in zowel woord als daad. Daarnaast wordt Meillo-prijs uitgereikt aan een project van het Openbaar Ministerie of de Rechtspraak dat de verbondenheid van het Openbaar Ministerie met de samenleving aantoont.

Gedreven rechters en officieren van justitie geven dagelijks met passie en ambitie inhoud aan het recht en zetten zij zich in voor een rechtvaardige samenleving. Mede daarom staan de begrippen: passie, ambitie, vernieuwing, rechtspraak en rechtsstaat, centraal in deze lezingcyclus die SSR jaarlijks in samenwerking met de Mr. Eva Meillo Stichting organiseert. Meer informatie over de Meillo lezing 2013 vindt u in de uitnodiging.

Aanmelden

Het bijwonen van de lezing is kosteloos maar inschrijving via e-mail of inschrijfformulier is gewenst, gezien het beperkt aantal plaatsen. Honorering gaat op volgorde van binnenkomst.

Verslaggeving van de eerdere Meillo-lezingen leest u in de SSR evenementen historie.

Print Friendly and PDF ^